Agenda

NAAST ACTIVITEITEN VAN STICHTING DE ZEEUWSE STREEKDRACHTEN VINDT U HIER OOK INTERESSANTE ACTIVITEITEN VAN DE AANGESLOTEN GROEPEN.

 

Kerkdienst in Thools dialect

Datum: Zondagmiddag 5 november 2017

Tijd: 14.30 uur

Plaats: RK Kerk Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart op de Markt in Tholen

Stichting Streekdracht Tholen nodigt iedereen van harte uit voor het bijwonen van een speciale kerkdienst die uitsluitend in het Zeeuws gehouden wordt en die traditiegetrouw wordt bijgewoond door veel mensen gekleed in streekdracht.

Alle teksten, lezingen, liederen, gebeden en preek zijn in het Thools dialect. Het onderwerp van de viering is: ‘Een zeêje van tied’. Voorganger is mevr. Nel Roggeband-Baaij en de lezingen worden verzorgd door Marga Kunst, Corrie Verkerke, Leny van Elsäcker en Frank Hommel. De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Wim van Kempen en een Zeeuws gelegenheidskoor o.l.v. Sarien Bout-Sakko verleent hun medewerking.

Streekdracht en streektaal behoren beiden tot ons cultureel erfgoed. Als u Zeeuwse wortels heeft – of gewoon van Zeeland houdt! – dan nodigt de Stichting Streekdracht Tholen u van harte uit om in uw zondagse dracht aan te schuiven!

Deze bijzondere dienst is een initiatief van de Hervormde Gemeente Immanuel en de RK Christoffelparochie.